2012. augusztus 25., szombat

Szamárfül Családi Fesztivál Pécsen

Ma az egész napot a Zsolnay Negyedben töltöttük Marcikával a Szamárfül Családi Fesztiválon. Rengeteg program volt, nem is jutottunk el mindenhova a bőség zavarában. Minden zugban lehetett valamit csinálni, nézni, és ami nagyon pozitív, hogy a programok zöme ingyenes volt. Persze lehetett volna vásárolni is szebbnél-szebb kézműves portékákat is... Nekem mondjuk hiányzott még egy-két lángosos, kürtőskalács árus, mert közben azért megéheztem, de a majdnem negyven fokos hőségben a szomjúság nagyobb úr volt, amit enyhíteni lehetett a vízszolgáltató által kihelyezett vizes ballonokból.
Nagyon tetszik az egész Zsolnay Negyed arculata, és hozzá hasonlóan a Szamárfül Fesztivált is nagyon ötletesen kitalálták. Minden gyermek kapott papír szamárfüleket, aminek az egyik füle egyben tombolaszelvényt is rejt magában. A téren szalmából készült szamárra lehetett felültetni a gyerkőcöket.
A programok között több helyen lehetett újrahasznosítani a műanyag és papír hulladékot. Tejes dobozból pénztárcát készítettünk, műanyag flakonból repülőt vagy kitűzőt, épült a dobozváros és láttam hullámpapírból készült kardot is.
Gratulálok a szervezőknek és a közreműködőknek, remek volt!
Jövőre nézve azért még van egy javaslatom: szamárfül busz, ami mondjuk kertvárosból indulna...

http://szamarfulfesztival.hu/





























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése